Nya lampor utanför porten, check!

Vi är nyblivna husägare och har för första gången tillgång till ett eget garage. Det känns skönt att veta att oavsett väder eller vind så kommer våra älskade trotjänare stå torra och trygga i sitt egna hus. Någonting om vi dock inte räknat med var den oro som kom med att lämna bilarna ute i garaget hela natten. Självklart är dom larmade, men garaget i sig är det inte och utöver fordonen så har vi även verktyg, gräsklippare och motorsåg därinne. Jag pratade med grannarna för att höra mig för hur de hade gjort, och det visade sig att alla oavkortat hade satt strålkastare på sina garageuppfarter som gick igång med hjälp av sensorer. Detta gör att varje gång någon kommer nära garaget så tänds en stor lampa och lyser upp halva tomten. Jag tittade på vår lilla glödlampa som satt vid garageporten och gick sedan in till datorn.

Vi gick online, gjorde en grundlig research och landade till sist på en LED-strålkastare, 230v, med goda betyg och vettig prisklass. Efter tre dagar hämtade vi ut paketet från uthämtningsstället och installerade den med hjälp av vår granne Hasse som är elektriker till yrket. Jag kunde knappt vänta på att kvällen skulle komma så att jag skulle få se vår nya ljusbärare i full effekt. När mörkret väl la sig över vårt kvarter så skickade jag ut Pelle att gå förbi garageporten. När han var någon meter ifrån garaget så tändes strålkastaren med hjälp av sensorerna. Ingen kommer våga stå och göra inbrott i vårt garage, när det är ljusare än mitt på ljusa dagen.

Related Post