Extraljus ger bilen ett ansiktslyft

Jag älskar att shoppa och njuter av det mesta som bara är nytt och fräscht, oftast kläder eller inredning. Men den här shoppingupplevelsen skiljer sig lite från tidigare då jag införskaffade något så otippat som extraljus led till bilen.

Min killkompis Jonas kom och plockade upp mig förra veckan och jag la direkt märket till dom snygga runda extraljusen i fronten på hans bil. Han berättade att dom var nya och gav mig adressen till webbutiken som sålt dom, nämligen Ljusgiganten.se som jag var nära att beställa ifrån en gång tidigare. Väl i bilen, på väg mot vår destination, lärde Jonas mig vad man ska tänka på när man handlar extra ljus och vad han hade haft i åtanke när han köpte sina nya lampor:

– Priset och prisvärdheten. Jonas hade gjort ett ordentligt detektivarbete innan han skred till verket och han berättade att exempelvis X-Vision är ett sådant märke som innehar både hög kvalité och rimligt pris.

– Ljusflödet (det som bland kunniga kallas lumen). Att dubbelkolla vad för lumenantal extraljuset har för att säkerhetsställa ett jämnt ljusflöde.

– Ljusbilen. Att de flesta extra ljus kommer med olika ljusbilder: smal eller bred. Det är också viktigt att se till så att det inte blir något spilljus. Din lampa måste därför ha bra TIR-optik, sa Jonas.

Efter den helgen, när vi hade cruisat runt i Jonas bil fredag till söndag, så åkte jag hem och beställde mig ett par egna runda extraljus till min Volkswagen Golf. Dom sitter som en smäck!

Related Post